źródło: komunikat prasowy

Intelivideo ogłasza powołanie Adama Zeitsiffa na nowego prezesa i dyrektora generalnego firmy, ze skutkiem natychmiastowym. Zeitsiff, który ostatnio pełnił funkcję prezesa i dyrektora generalnego globalnej ikony fitness Gold’s Gym, wkracza w nową rolę jaką do tej pory pełnił Matt Given. Odchodzący dyrektor generalny, Matt Given przechodzi na stanowisko prezesa zarządu Intelivideo.

„Klienci Intelivideo i ich członkowie z pewnością skorzystają na tym, że Adam skupił się na hybrydyzacji, która obraca się wokół połączenia klubu z cyfrowym doświadczeniem fitness” – powiedział Given. „Jestem przekonany, że pod kierownictwem Adama najlepsze dopiero nadejdzie dla Intelivideo jako zaufanego partnera dla naszych klientów, jako świetnej firmy do pracy i jako solidnej okazji inwestycyjnej”.

Jak wspomniano powyżej, Adam spędził ostatnie 10 lat jako prezes i dyrektor generalny Gold’s Gym. Obecnie mieszka z rodziną w Dallas w Teksasie. Adam wnosi do zespołu Intelivideo ponad 25-letnie doświadczenie w branży fitness i cieszymy się, że będzie on kierował firmą w przyszłych przedsięwzięciach związanych z naszymi usługami VOD.

Przyszłość Intelivideo

Wiadomość o dołączeniu Zeitsiffa do zespołu Intelivideo pojawiła się w związku ze znacznym wzrostem popularności usług wideo na żądanie (VOD) podczas pandemii. Coraz więcej firm chce świadczyć usługi bezpośrednio konsumentom w bezpiecznym miejscu, zwłaszcza w branży fitness.

Globalny popyt na biznes VOD stale wzrastał przed pandemią COVID-19. Jednak liczby przed i po pandemii są oszałamiające.

W szczycie kwarantanny COVID-19 w kwietniu średnie dzienne zużycie strumieniowe przez Intelivideo wzrosło o 850% i od tego czasu osiągnęło 316% średni dzienny wzrost w porównaniu z czasami sprzed wystąpienia COVID.

Następnie liczba minut wideo dodanych do platformy Intelivideo wzrosła o 567% w ciągu trzech miesięcy.

Pochodzący z kultowego światowego lidera fitness, jakim jest Gold’s Gym, Adam podkreślił znaczenie hybrydyzacji rozwiązań osobistych i cyfrowych. W obliczu obecnego klimatu COVID-19, który wciąż nadchodzi, Intelivideo stara się dostarczać swoim klientom najnowocześniejsze rozwiązania cyfrowe. Platforma Intelivideo VOD umożliwia firmom zajmującym się zdrowiem i fitnessem tworzenie usług opartych na subskrypcji, które uzupełniają treningi na siłowni.

„Jestem zaszczycony, że mogę dołączyć do zespołu technologicznego Intelivideo w celu umożliwienia siłowniom i klubom fitness tworzenia wysokiej jakości cyfrowych prezentacji wideo, modelu biznesowego, który dzisiaj jest bardziej istotny niż kiedykolwiek wcześniej”. Powiedział Zeitsiff. „Nie mogę się doczekać, aby rozpocząć pracę w ramach ciągłego wzrostu i ewolucji tej organizacji oraz jej najnowocześniejszych rozwiązań cyfrowych w branży fitness i wellness”.

Jako platforma, Intelivideo będzie nadal oferować wiodącą w branży technologię VOD i najlepsze w swojej klasie usługi. Adam świetnie pasuje do organizacji i czekamy na jego przywództwo.